Selectează o Pagină

INVITAȚIE – PROPUNERE DE SPRIJIN CIO-SUERD

 La prima vedere, relieful, peisajul, ospitalitatea multor oameni de pe cuprinsul țării noastre, ar fi logic să facă din România un spațiu turistic extrem de atractiv și care să aducă plus valoare considerabilă în PIB. În realitate, state până nu demult fără o reputație sau poziționare favorizantă în domeniu sunt pe primele locuri și trăiesc mai mult din turism, nu doar Muntenegru și Croația de lângă noi, ci și state  îndepărtate și fără o reputație consolidată precum Estonia sau provincia ex-portugheza Macao din actuala Chină comunistă.

La noi, nici HORECA per ansamblu nu ajunge să constituie nici 3% din PIB, ceea ce înseamnă că simpla seducție a peisajelor sau festivalurilor nu este nici pe departe suficientă. După cum reiese și din Strategia de Dezvoltare a Turismului de până în 2035, precum și din Legea Turismului, aplicabilă încă din decembrie 2022, spre a aduce mândrie și consolidare financiară a localităților, zonelor întregi și obiectivelor cu caracter cultural-turistic, este cu adevărată nevoie de o completă modernizare și specializare a viziunii nu doar a primăriilor și consiliilor județene, care coordonează OMD-urile, sau ADR-urilor, ci și de noi promotori și experti recent formați în marketing și dezvoltarea de parteneriate, care să atragă vizitatori pentru sejururi cât mai îndelungate, chiar mutări pe perioade întinse pentru seniori (cum se întâmplă în vecina Bulgarie), oaspeți proveniți din părți mult mai îndepărtate ale lumii și care să cheltuiască mult mai mulți bani în perioadele de sejur și, ca atare, să rămână cu amintiri de neșters, care să-i determine să revină cât mai des după aceea, mai ales!

Pe baza criteriilor și instrumentelor însușite de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) prin programul SMED Lab al  CED.travel (Montreal), am creeat încă din 2019 Centrul ”Henri Negresco” (cel mai celebru hotelier de origine română, fondatorul hotelului de lux de pe Coasta de Azur) prin intermediul căruia am sprijinit numeroși oameni tineri sau mai puțin tineri să devină Promotori și Experți Europeni certificați prin sistemul educațional Lifelong Learning (recomandat de UNESCO și Comisia Europeană).

Este vorba mult mai mult decât de un simplu program de formare, certificare și recomandare pentru absolvenți, în formatul convenit și cel mai adecvat online sau hibrid sau chiar live, cu costuri minime pentru participanți, ci și de un pachet de consiliere personalizată pentru fiecare în vederea atragerii mult mai multor turiști și a sporirii veniturilor Destinației de Ospitalitate. Aceștia urmează să cuprindă mici grupe de minim 4-5 participanți, doritori să se certifice în acest domeniu, ultra-necesar și solicitat pretutindeni în Europa și pe mapamond. Aceștia pot constitui, cu siguranță, baza de expertiză pentru dezvoltarea OMD-urilor și perfecționarea calității și palmaresului zonelor sau destinațiilor de ospitalitate, ajungând să fie incluse în catalogul internațional recomandat de CED.

Coordonatorul este Directorul General CED, Prof. Francois BEDARD. Ca set de beneficii suplimentare, absolvenții aflați în parteneriat cu autorități publice sau obiective din mediul privat au acces timp de încă șase luni după absolvire la sprijinul profesional și practic privind înființarea, eficientizarea și perfecționarea propriilor structuri sau organizații care țintesc atingerea performanței reale în domeniu și statutul de obiectiv sau destinație de excelență în viitorul apropiat.

Participanții primesc Certificat de Absolvire cu Anexă detaliată a modulelor și modalitatea de evaluare, eliberat de Reprezentanța Destinațiilor Dunăre-Marea Neagră a CED și Catedra Internațională Onorifică „Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română (2012).

Pentru informații suplimentare și expresii de interes/cereri de înscriere: http://ciosuerd.houseofeurope.ro/promotor-expert-omd/

Vă stăm la dispoziție pentru orice alte detalii necesare,

Senior Consultant & Trainer  Sever AVRAM

Expert Internațional în Ospitalitate pentru Regiunea Dunăre-Marea Neagră / Coordonator General CIO-SUERD ”Jean Bart”