Selectează o Pagină

Catedra Internațională Onorifică “Jean BART”
în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării
CIO-SUERD

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD) – fondată, în septembrie 2012, de către Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română prin Centrul de Biodiversitate „Acad. David DAVIDESCU” – reprezintă o platformă pan-europeana flexibilă de formare educațională alternativă, promovare și lobby pro-dunărean.

Într-o nouă formulă, ciclul de cursuri online

în parteneriat cu ACADEMIA INTEGRATIVĂ,

sub auspiciile Maestrului IOAN PRISECARU. 

ACADEMIA INTEGRATIVĂ

Dezvoltarea integrativă este o formă de antrenament care ține cont de toate argumentele care pot fi utilizate în slujba omului.

Întreaga construcție a Academiei Integrative pleacă de la conceptul și exigența de auto-desăvârșire, care ar merita să cuprindă, în mod inițiatic și gradual, toate etapele și zonele de manifestare ale ființei umane în raport cu universul. Firul călăuzitor poate fi sintetizat în cuvintele:

”Nu mintea, ci sufletul ne dă vitalitatea și bucuria de a fi.”

Coach pentru nutriție sănătoasă.

Bazele condimentării creatoare”

~ curs practic online de medie durată ~

Argument

Pe plan european și mondial, asistăm la o explozie de noi abordări vizionare, atât educaționale, cât și practice, referitoare la schimbarea noastră profundă legată de aflarea unor soluții pragmatice și aplicabile pe termen mediu și lung privind un stil de viață mai sănătos printr-o hrănire cât mai plăcută și care să conducă la un grad sporit de viață activă și longevitate.

Cea mai importantă provocare, lansată prin acest curs, se referă în special la modul în care energia personală a celor motivați în favoarea sănătății și Stării de Bine (wellness) să îmbrace forma unei cariere profesionale de succes, așa încât cei care urmează calea propusă să poată ajunge să pună în practică planul lor de viață, câștigând chiar din ceea ce le va place cel mai mult să facă în viața de zi cu zi. În statele dezvoltate, din America de Nord și Europa până în Asia, acest tip de carieră profesională în aria unei nutriții integrative s-a răspândit și s-a consolidat în ultimii ani în mod accelerat.

Vă îndemnăm aici să vă alăturați în mod direct acestei comunități tot mai extinse de oameni implicați în această Schimbare. Doar astfel putem contribui la îmbogățirea, inspirarea și entuziasmarea tuturor celor care vor să-și creeze o nutriție și un stil de vindecare și de viață cât mai energic și vitalizant împreună.

De ce să alegeți Condimentarea Creatoare ca premisă pentru schimbarea personală?

Implicarea activă în promovarea conceptului original și terapiilor dezvoltate sub autoritatea pilduitoare a autorului de succes IOAN PRISECARU se încadrează în mod armonios în întregul concept complex, experimentat cu succes deja în practică, dezvoltat anterior și prin lucrările ”Puterea Cunoașterii” și ”Dansul Energetic”, sub genericul ”Academia Integrativă”.

Pornind de la soluțiile testate personal de optimizare și terapie pe care le-a inițiat autorul, cursul revelează o paletă concretă de proceduri ale condimentării, cu scopul de a pune la dispoziție cât mai multe oportunități prin care să fie pusă în valoare puterea plantelor, dar și alte resurse din natură, precum sarea de la Marea Moartă și ceaiurile integrative.

Plecând de la valorizarea informațiilor holistice, dintr-un unghi inovativ, privind puterea condimentelor în viața noastră, cursul sintetizează în final un program complex de condimentare integrativă a hranei, de antrenament de mare anvergură fizică, emoțională și spirituală, toate orientate coerent pentru a conduce la optimizarea, însănătoșirea și revitalizarea tuturor celor care vor pune în practică setul de proceduri și recomandări incluse în curs.

Ne bucurăm să vă informăm că, la propunerea formulată de Dl Ioan PRISECARU, componenta sub genericul ”Condimentarea Creatoare” va fi completată ulterior prin alte două etape de formare, după cum urmează:
• etapa a-II-a: ALIMENTAȚIA INTEGRATIVĂ;
• etapa a III-a: PROGRAMUL INTEGRATIV DE REDUCERE A GREUTĂȚII
Programul prevede ca să existe un interval de șase luni între aceste etape, spre a da posibilitatea cursanților să experimenteze pe cont propriu soluțiile incluse în cadrul abordării unitare a programului de nutriție sănătoasă.

Consultant pentru nutriție și viață sănătoasă

Vă invit pe toți cei motivați să-și îmbunătățească starea de tonus emoțional – afectiv, cât și să-și rezolve prin auto-vindecare diverse probleme cu care se confruntă, mai ales în urma anului dificil prin care am trecut și continuăm să trecem.

Inițiativa este continuarea firească a cursului desfășurat în parteneriat cu Academia Integrativă, mulțumită sprijinului acordat de Maestrul IOAN, recomandat de Prof. univ dr. Dumitru Constantin DULCAN, precum și a propriilor preocupări ca trainer și cercetător în domenii precum: managementul bioeconomiei, al prevenirii și combaterii stresului, îmbunătățirii inteligenței emoționale și sociale, etc.

Ședințele de consiliere sunt organizate LIVE și ONLINE, în mod flexibil, pentru a corespunde diverselor nevoi ale participanților.

Sunt gata să primesc întrebările, opiniile și sugestiile voastre. Prof. Sever AVRAM

Mulțumim pentru ideea și metoda de a crea acest curs. Am acumulat cunoștințe noi și utile într-un mod relaxat.

Informațiile prezentate sunt dovada un studiu elaborat pentru o alimentație sănătoasă și o viață echilibrată. Recomand acest curs tuturor instructorilor de dans energetic.
CIPRIAN-VASILE DASCĂLU

Vreau sa mentionez ca acest curs este redat intr-o simplicitate si naturalete extraordinara de Dl. Ioan Prisecaru. Transmit multumiri si mult respect!

Recomand acest studiu pentru a descoperi ca exista un mod de viata simplu, natural si plin de creativitate sufleteasca in toate aspectele de Condimentare a hranei.

NELA GANCIU (Italia)

Un altfel de curs, cu un alt nivel de cunoaștere care-ți poate schimba stilul de viață. Ca și informații prezentate pot spune că acestea sunt utile și practice pentru o nutriție sănătoasă. 

Merită să participi la un astfel de curs! 

MĂDĂLINA CRISTINA DASCĂLU

Multumesc cu recunostinta pentru acest curs minunat, pentru aceasta minunata oportunitate de a intelege si simti cu intreaga fiinta calitatile miraculoase ale condimentelor si ale ceaiurilor in viata noastra
RAMONA MUSGOCIU

Cui se adresează?

 • persoanelor motivate să se inițieze și să pună în practică Coaching-ul Integrativ prin metoda Condimentării Creatoare, devenind astfel Experți și Coacheri în domeniu

 • întreprinzătorilor ce vizează o carieră profesională de succes prin antreprenoriatul în favoarea alimentației sănătoase și Stării de Bine (industria resort-spa)

 • practicienilor și absolvenților în domeniile respective care vizează perfecționarea în cariera pe care deja o practică (ex.: consultanți nutriționiști, degustători de alimente, formatori, kinoterapeuți, alți specialiști care activează în cele trei domenii cheie – nutriție, coaching și antreprenoriat)

Cursul poate fi util în accesarea următoarelor domenii profesionale

 • naturopat
 • terapeut nutrițional
 • specialist în promovarea vieții sănătoase
 • manager catering
 • maestru culinar
 • dietetician
 • herbalist
 • instructor nutriționist personal
 • tehnolog alimentar

Mentoratul și consilierea oferite participanților

Pe lângă procedurile descrise pe larg, rețetele și setul de instrumente și recomandări oferite în cadrul cursului, toți cei interesați vor putea să primească, la cerere, sugestii și răspunsuri în raport cu problemele ridicate, inclusiv de natură morală și spirituală. Pe lângă flexibilitatea furnizată de formatul online al cursului (pe o platformă electronică de învățare), capabilă să permită oportunitatea de a lucra în regim de la distanță (remote work), echipa de consilieri de sub autoritatea Maestrului IOAN va facilita instrumentele adecvate pentru a cultiva astfel încredere de sine, putere de intuiție și capacitatea de adaptare personalizată pentru cei care vor practica această misiunea interdisciplinară, în mod practic, pe viitor.

Cu ocazia lansării volumului ”Puterea Cunoașterii”, în prezența editorului – scriitoarea Maria Timuc și a Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.

IOAN PRISECARU

Având ca punct de plecare inițial, în mod paradoxal sau nu, o prodigioasă experiență de antreprenor, IOAN PRISECARU a reușit să pună la punct, să experimenteze și să iradieze deja o întreagă mișcare de entuziasmare și sprijin emoțional, mental și spiritual în jurul său. Fiecare dintre conceptele aparent teoretice recomandate publicului larg în domeniul dezvoltării și expansiunii personale sunt corelate între ele și configurează un sistem de gândire și acțiune pus în serviciul tuturor persoanelor ce vizează întărirea voinței și perseverenței proprii pentru ducerea la desăvârșire a misiunii fiecăruia dintre ei.

După cum reliefează și Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, reputat medic neurolog și scriitor lucrările și demersurile Maestrului Ioan se constituie într-unul dintre ”cele mai bune ghiduri pentru cei care au voința de a se depăși pe sine, de-ași învinge limitele și în primul rând comoditatea”.

Organizatori:

Cursul este organizat de către Catedra Internațională Onorifică “Jean BART” (CIO-SUERD), care reprezintă un program de internaționalizare a educației, fondat în 2012, de către Fundația EUROLINK-Casa Europei cu amabilul sprijin și în parteneriat cu Academia Română, constituind deja o platformă pan-europeană flexibilă de formare educațională alternativă, care se încadrează și în conceptul Uniunii Europene de tip ”Life long learning”.

Cursul se bucură de amabilul sprijin și de transpunerea educațională a conceptului original al Maestrului Ioan, fondatorul Academiei Integrative și a rețelei de centre care promovează Dansul Energetic în țară și în străinătate.

În urma unei evaluări practice finale, la distanță (online), absolvenții primesc drept recunoaștere oficială Certificat de Absolvire, însoțit de Anexa de Studii, eliberat de CIO-SUERD ”Jean Bart” și co-girat de autorul IOAN PRISECARU.

N.B.: La cerere, pentru cursanții din alte țări, care necesită valorificarea Certificatului de Absolvire pentru îmbogățirea CV-ului personal și în proiectul lor de carieră ulterioară, organizatorii pot elibera documentele de absolvire, inclusiv anexa de studii, în limba engleză.   

Participare imediată!

Curs online de medie durată

platforma e-learning

Modalitate de înscriere

Cursul se desfășoară online, în decursul a circa două luni calendaristice.

Înscrierile se fac în baza completării Formularului de Înscriere, conform principiului ”Primul venit-primul servit”, iar participarea este imediată.

75%

dintre absolvenți au recomandat

programele CIO-SUERD,

aceștia obținând astfel reduceri sau

beneficii suplimentare

Competențe și abilități vizate:

Modul I – ALIMENTAȚIA INTENS CONDIMENTATĂ A OMULUI MODERN
– să cunoască caracteristicile condimentelor
– să fie capabil să introducă în alimentație noile condimentele
– să cunoască tehnicile de utilizare a condimentelor

Modul II – CARACTERISTICILE HOLISTICE ALE CONDIMENTELOR
– să înțeleagă acțiunile holistice ale condimentelor și să le poată adapta la stările de polarizare umană

Modul III – TERAPIA CU CELE 5 „RĂDĂCINOASE”
– să cunoască calităților biologice și a procedurilor de asimilare a ”rădăcinoaselor”

Modul IV – TERAPIA CU CELE 12 CONDIMENTE
– să înțeleagă calitățile terapeutice și procedura de realizare a amestecului celor 12 condimente

Modul V – TERAPIA CU CEAIURI INTEGRATIVE
– să cunoască particularitățile ceaiului integrativ, precum și complementaritatea acestora în scopul obținerii efectelor benefice

Modul VI – CONDIMENTAREA PIELII
– să aplice procedurile de preparare și aplicare a soluției de sare de la Mare Moartă
– să aplice procedurile de preparare și aplicare a ceaiului concentrat în cadrul terapiilor pielii

Modul VII – CONDIMENTAREA INTEGRATIVĂ
– consolidarea capacității de sinteză a componentelor programului de condimentare integrativă
– să aplice a strategiei programului de condimentare integrativă
– fundamentarea personalizată a componentelor cheie privind practicarea coachingului integrativ referitor la condimentarea integrativă și terapiilor complementare acesteia

EVALUARE FINALĂ (online)
– să fie capabil să prepare rețetele și să aplice în practică procedurile de condimentare creatoare

Cursuri online

Cursurile se desfășoară în sistem online (la distanță), pe o platforma de e-learning (învățare prin intermediul unei platforme internet) și sunt prezentate sub forma unor module, care pot fi descărcate și parcurse în ritm propriu, în funcție de timpul alocat cursului și puterea de acumulare a materialelor prezentate. Absolvenții cursului vor avea în continuare acces la modulele de curs, precum și la alte materiale noi, care vor fi încărcate pe platformă, în mod periodic.

Sesiuni live

Sesiunile intensive de informare și training, cu prezență fizică (live), se desfășoară în mod periodic, cu sprijinul partenerilor și speakerilor invitați, pe teme de interes comun din domeniul finanțărilor europene. La finele sesiunilor, cursanții primesc Diplome de Participare, eliberate de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei.

CIO-SUERD este membră afiliată la

Hub-ul Macro-Regional Dunăre-Marea Neagră 

European Network for Education & Training (EUNET)

EUROMED – Anna Lindh Foundation

Lista selectivă a partenerilor

Academia Română – INCE – Centrul de Biodiversitate

Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române

Senatul României – Comisia pentru Afaceri Europene

Ministerul Afacerilor Externe – Biroul SUERD

CLDR România

Universitatea Maritimă Constanța

FDLR – Fundația pentru Dezvoltare Locală și Regională

CED – Reprezentanța Dunăre-Marea Neagră

 

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD)
c/o EUROLINK-Casa Europei
Mobil: 0723699857
E-mail: ciosuerd@gmail.com ; ciosuerd@houseofeurope.ro