Selectează o Pagină

Catedra Internațională Onorifică „Jean BART”
în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării
CIO-SUERD

CIO SUERD – Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării – reprezintă o platformă pan-europeana flexibilă de formare alternativă, promovare și lobby pro-dunărean.

ZIUA MARITIMĂ EUROPEANĂ ÎN ROMÂNIA, 2019

Unicul eveniment de Informare, Networking și Facilitare a
finanțărilor UE în Regiunea Dunării – Bazinul Mării Negre

De ce avem nevoie acum de formare de tip post-universitar în domeniul Studiilor Strategice Avansate Dunărene

Noua etapă în care intră transpunerea strategiilor macro-regionale UE, în speță, în cazul României, Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), prin găzduirea la București a Secretariatul Tehnic SUERD și prin preluarea de către România în octombrie 2018 a Președinției SUERD, impun intensificarea contribuției științifice, antreprenoriale și civice în vederea atingerii cu succes a acestor mize și obiective cardinale pentru recuperarea decalajelor competitivității social-economice. În acest sens, filiera Studiilor Avansate Dunărene va dobândi, începând cu noul an academic 2018-2019, o importanță sporită, bazându-ne pe bune practici dezvoltate anterior de alte instituții europene de prestigiu.

Grup-țintă

Întrucât „Studiile Dunărene” presupun un grad sporit de interdisciplinaritate, la cursurile CIO-SUERD sunt eligibili să participe reprezentanții următoarelor categorii:

  • din cadrul universităților: studenți în etapa post-universitară, cercetători, profesori și consultanți sau traineri asociați facultăților;
  • din mediu de afaceri: întreprinzători, business angels, reprezentanți ai fondurilor de investiții, ai camerelor de comerț și ai asociațiilor profesionale;
  • din cadrul comunităților locale: reprezentanți ai consiliilor consultative ale orașelor sau județelor, responsabili pentru relația cu mediul de afaceri și universitățile;
  • din societatea civilă: lideri ai ONG-urilor specializate în domeniul cercetării, inovării și antreprenoriatului

 

Tip de certificare a studiilor

Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire cu anexa detaliata a modulelor si modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internationala Onorifica „Jean Bart” in sprijinul SUERD – coordonata de EUROLINK-Casa Europei – in parteneriat Centrul de Biodiversitate „Acad. David DAVIDESCU” al Academiei Romane, institutie de invatamant care alaturi de Ministerul Educatiei este abilitata prin lege sa organizeze cursuri de formare de tip postuniversitar. Conform reglementărilor educaționale în vigoare, prin Legea nr 596/2001, Academia Română, prin cele 30 de institute naționale de cercetare, este abilitată să organizeze atât studii avansate academice, cât și școli doctorale/post-doctorale, care să fie astfel recunoscute și pe plan european.

În prezența Președintelui Filialei Timișoara a Academiei Române, Acad. Prof. univ. dr. Ioan PĂUN OTIMAN și a
Coordonatorului Național SUERD – MAE, Cons. Dipl. Radu GORINCIOI, lansarea oficială a noului an academic 2018/9 (Muzeul de Artă Timișoara, 10 septembrie 2018)

Prezentare Beneficii ale Membrilor, Cursanților și Absolvenților

Platforma de internaționalizare a educației și business Academia Dunăreană a Inovării Macroregionale oferă tuturor celor implicați în consultanță, project-management, cercetare-inovare, achiziții publice, antreprenoriat, lobby-fundraising modalități practice și sincronizate cu cerințele actuale ale pieței muncii prin:

1. acordarea de ghidaj, consiliere, mentoring și recomandări candidaților la studii în domeniile științelor social-economice și juridice în cadrul Școlii Doctorale și Școlii Post-Doctorale aflate sub egida Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române, inclusiv și reprezentanților sectorului de business/antreprenorial care se pregătesc să susțină în viitor forma de doctorat profesional revăzută de Legea Educației Naționale (2011) sau teze de doctorat în co-tutelă cu alte centre de cercetare/universități din UE în cadrul cooperării de tip Bologna

 

2. formare profesională prin programe de tip post-universitare online cu certificare prin Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat de EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română (2012), forul academic cel mai înalt care coordonează și grupul de școli doctorale și școli post-doctorale propriu, în domeniile: Expert European în Dezvoltare și Inovare Urbană – Smart City; Expert în Managementul Bio-economiei, Inovării și Guvernanței; Expert – Consultant Proiecte și Afaceri Dunărene / formare pentru Rețeaua Națională a Ofițerilor Dunăreni;

 

3. redactare și furnizare a Scrisorilor de Recomandare pentru echivalarea sau completarea certificării / evaluării experienței în domeniile profesionale vizate de candidați;

 

4. îndrumare și consiliere profesională și financiară în cadrul Programului ”Școala Banilor Europeni”pentru identificarea formulei optime de acoperire a costurilor impuse de managerii HR și recrutori;

 

5. cooptarea, în funcție de opțiuni, experiență și disponibilitate, în cadrul Grupurilor de Lucru activate prin cooperarea dintre SMART Innovative Learning Hub, CIO-SUERD, Rețeaua Națională a Ofițerilor Dunăreni și universitățile/institutele naționale de cercetare-inovare membre ale Asociației CLDR, aderente la ”Declarația de la București” (9 octombrie 2018), în ajunul preluării Președinției SUERD de către România.

Simplu, flexibil, eficient

Peste 1750 de cursanți au absolvit cursurile la distanță (on-line) și sesiunile intensive de training în diverse universități / centre universitare ale României, precum: Arad, Brașov, București, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Târgoviște, Timișoara s.a. Chiar și numeroși profesioniști, manageri sau experți originari din România, care lucrează în alte țări din UE sau Canada și Statele Unite, au studiat în cadrul programelor CIO-SUERD, în special cei motivați să-și completeze formarea profesională/științifică pentru a înțelege mai bine și a activa în cadrul proiectelor sau programelor cu finanțare europeană, de tipul cooperării transfrontaliere și transnaționale, în special.

Aceștia formează Rețeaua Națională a Ofițerilor / Comisarilor Dunăreni, constituită încă din toamna anului 2015, la Palatul Parlamentului.

Cursuri online

Cursurile se desfășoară în sistem online (la distanță), pe o platforma de e-learning (învățare prin intermediul unei platforme internet) și sunt prezentate sub forma unor module, care pot fi descărcate și parcurse în ritm propriu, în funcție de timpul alocat cursului și puterea de acumulare a materialelor prezentate. Absolvenții cursului vor avea în continuare acces la modulele de curs, precum și la alte materiale noi, care vor fi încărcate pe platformă, în mod periodic.

Sesiuni live

Sesiunile intensive de informare și training, cu prezență fizică (live), se desfășoară în mod periodic, cu sprijinul partenerilor și speakerilor invitați, pe teme de interes comun din domeniul finanțărilor europene. La finele sesiunilor, cursanții primesc Diplome de Participare, eliberate de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei.

 

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD)
c/o EUROLINK-Casa Europei
Mobil: 0723699857
E-mail: ciosuerd@gmail.com ; ciosuerd@houseofeurope.ro