Selectează o Pagină

Oportunități turistice și investiționale
în urma proiectului INTERREG ”Attractive Danube”
Reuniune Specială – Ministerul Comunicațiilor, 12 decembrie 2018

În cadrul calendarului Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), coordonată în prezent de România, în formatul evenimentului ”DUNĂREA DIGITALĂ”, desfășurat la sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), organizațiile și persoanele interesate să participe vor avea ocazia să asiste, în data de 12 decembrie 2018, orele 11.00-14.30, la prezentarea rezultatelor proiectului și la o sesiune demonstrativă ghidată privind harta interactivă, realizată în cadrul Programului INTERREG-Danube Transnational Programme, sub titlul ”Attractive Danube” – proiect realizat de un consorțiu multinațional de instituții partenere al cărui lider este Agenția URBASOFIA (București-Roma).

Această platformă internet este primul instrument la scară macroregională care prezintă în mod coerent și interactiv toate informațiile și datele referitoare la oportunitățile turistice, economice, investiționale, nu doar de pe teritoriul României, ci și din celelalte state în care se desfășoară proiectele de cooperare transnațională actuale și de viitor. Participanții vor primi în mod gratuit volumul-ghid în limba română, precum și Diplomă din partea organizatorilor acestei secțiuni.

În plus, în cadrul aceleiași părți a conferinței, Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR), membră a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCR, Viena) va oferi și o scurtă prezentare asupra Rețelei Europene a Comisarilor Dunăreni cu un accent special asupra oportunităților de implicare și colaborare în proiecte pentru cei care sunt sau se vor arăta interesați să ia parte la Rețeaua Națională a Ofițerilor Dunăreni, creată prin colaborarea dintre Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), fondată de EUROLINK-Casa Europei în parteneriar cu Academia Române (2012) și Asociația CLDR.

Speakeri invitați din partea CLDR: Sabina LEOPA, Director Proiecte Europene – URBASOFIA; Eugen ALBU – Coordonator proiect Danurbis/UNESCO; Prof. univ. dr. Petre PRISECARU – Institutul de Economie Mondială al Academiei Române/Consultant Științific CIO-SUERD; Sever AVRAM – Comisar Regional Dunărean din partea CLDR.

Dorind să pună în valoare cât mai inteligent acest context energizant și aplicativ, inițiatorii vor favoriza în mod concret discuții pe grupuri de lucru și afilierea, cu sprijinul lobbyiștilor și partenerilor strategici, la consorțiile formate sau emergente, nu doar în cadrul SUERD, ci și al altor linii de finanțare UE ce au fost până în prezent doar parțial fructificate.

Participarea se poate face numai în baza unei solicitări scrise în prealabil, iar înscrierile au loc la Secretariatul Tehnic pe adresa asociatiacldr@gmail.com, până cel târziu în data de 7 decembrie 2018.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, Finantare.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,
CIO-SUERD/CLDR