Selectează o Pagină

Catedra Internațională Onorifică „Jean BART”
în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării
CIO-SUERD

Lansarea Oficială a Alianței Profesionale a Brand Ambasadorilor și Liderilor Competitivității Sustenabile

Leadership-ul European
al Competitivității Sustenabile 

Lansarea oficială a Alianței Profesionale a Brand Ambasadorilor și Liderilor Competitivității Sustenabile - cu ocazia ”World Earth Day” - Casa Academiei Române, 22 aprilie 2024

Drept directă urmare a celor mai recente înnoiri ale abordărilor promovate de UE în domeniul sustenabilității și al guvernanței corporative a acesteia – ESG, precum și a impunerii în terminologia actuală a conceptului inovativ de leadership al competitivității sustenabile în cadrul pieței unice europene, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD, membru al Consiliului Consultativ SUERD – MAE), platformă de internaționalizare a educației fondată cu amabilul sprijin al Academiei Române, inițiază formarea unei Alianțe Profesionale a Brand Ambasadorilor și Liderilor Competitivității Sustenabile.

Asemenea inițiativă vine în strânsă consonanță și cu eforturile pe plan global întreprinse de Consiliul Internațional al Științei (ISC, Paris) al cărei reprezentant este Academia Română. Impunerea în termeni practici ai acestei inițiative mizează valorizarea sinergiilor existente, precum și o sporită coerență în privința Agendei ONU SDG 2030, mai ales a pilonilor promovați în contextul Deceniului Internațional al Științelor Sustenabilității de către Sustainable Development Solutions Network (SDSN), aflată sub auspiciile Secretarului General ONU: populație mondială, planeta noastră, prosperitate, pace și parteneriate.

Primul Executive MBA în România în domeniul:

European Sustainable Competitiveness and Climate Transition Management

Mod de desfășurare și certificare

Programul cuprinde furnizarea setului de informații, studii de caz, bune practici și soluții inovative sugerate, alături de repere bibliografice esențiale, în format online, asincron, însoțită, în paralel, de sesiuni de consiliere personalizată, la alegere, prin videoconferință sau live, începând cu luna mai 2024

Sala de Consiliu ”Pierre Werner” a Academiei Române

1. Ceremonia de decernare a  Titlului și Diplomei de Excelență ”European Sustainable Competitiveness Brand Ambassador / Leader” a avut loc în cadrul reuniunii finale de networking și lobby interinstituțional, în contextul marcării World Earth Day luni, 22 aprilie 2024 (Casa Academiei Române, sala ”Pierre Werner”), cu amabilul sprijin și în parteneriat cu Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

2. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei Reuniuni Consultative de Lucru în sprijinul promovării și implementării managementului competitivității sustenabile în România și în contextul mai larg macroregional, dunărean și al Bazinului Mării Negre; rolul armonizării și actualizării legislației reglementative comunitare referitoare la dreptul mediului în promovarea mentalității și culturii sustenabilității (ESG).

3. Ținând cont că deja România dispune de Planul Național privind Economia Circulară, cât și de importante alocări financiare, îndeosebi prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), întâlnirea se va focaliza pe discutarea și conturarea unei Foi de Parcurs proprii pentru perioada 2024-2026, prin care să fie mai temeinic și consistent conturate căile de intercooperare între toți protagoniștii procesului în cauză: decidenți, lideri ai mediului de afaceri și ai inovării, ai universităților și centrelor de cercetare, organizațiilor neguvernamentale relevante în domeniu, mass media și asociațiile profesionale și studențești.

Ceremonia de Deceernare a Titlului și Diplomei de Excelență ”European Sustainable Competitiveness Brand Ambassadors / Leaders”

”WORLD EARTH DAY”

”The role of EU regulation process and of the new sustainable competitiveness alliances”

Project carried out in cooperation with the Centre européen Robert Schuman in Scy-Chazelles (France) and with the financial support of the European programme „Citizens, equality, rights and values – CERV” – European Commission   

 

 

 

 

 

 

 

 

Bucharest – April 22th, 2024 – 14:30-17:00

Romanian Academy House

 

Special Guests and Key-Note Speakers:

  • Dr. Simina LAKATOS, Director General IRCEM, Cluj Napoca / Reprezentant DG Environment Comisia Europeană pentru Strategia de Economie Circulară;
  • Nicu ȘTEFĂNUȚĂ, Membru al Parlamentului European;
  • Senator Silvia DINICĂ, Președintele Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie;
  • Prof.univ.dr. Madlen ȘERBAN – Secretar General Comisia Națională a României pentru UNESCO;
  • Dr. Valentin PANAIT – Ministerul Afacerilor Externe – Biroul SUERD; 
  • Prof. Dr. Gheorghe IONAȘCU – Uniunea Arhitecților din România / Academia Oamenilor de Știință;
  • Ionuț NACHE, Președinte INAQ / Reprezentant International Feature Standards România;
  • Mircea ILIE, Sustainability Coach and Climate Executive Coaching;
  • Laurențiu RADU, Consilier Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;
  • Zoli TOTH – Realizator ”Ecofrecvența” RFI România;
  • Conf. Univ. Dr. Alexandra RAICU – Universitatea Maritimă Constanța;
  • Prof. Dr. Ion IFRIM – Decanul Facultății de Științe Juridice, Universitatea Hyperion;
  • Cercetător Științific Laurențiu CIORNEI – Centrul de Biodiversitate ”Acad. David Davidescu” – INCE;
  • Victor TUDORAN – Consultant în Agile Management – Queenable România.

Mesaj introductiv:

  • Prof.univ.dr. Av. Mircea DUȚU – Directorul Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române / Expert Internațional în Dreptul Mediului

Parteneri instituționali ai evenimentului

Facultatea de Științe Juridice a Universității Hyperion

Asociația pentru Cercetare, Cultură și Educație

Asociația de Dezvoltare Durabilă și Intercomunitară ”Maria de Mangop”

Asociația DIVIT

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio România Actualități, Agenția RADOR, Project-E.ro

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.

Proiectul este realizat în cooperare cu Centre Européen Robert Schuman din Scy-Chazelles (Franța)
și cu sprijinul financiar al programului european „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori – CERV” – Comisia Europeană.

Înscriere timpurie

Discount accesibil, în funcție de programul ales

Avantaje Speciale

  • 6 luni liber acces la platformă
  • recomandare profesională
  • colaborare sau internship-uri
  • consiliere pe proiect
  • Ghidaj personalizat până la angajare sau continuarea studiilor

75%

dintre absolvenți au recomandat

programele CIO-SUERD,

aceștia obținând astfel reduceri sau

beneficii suplimentare

Simplu, flexibil, eficient

Peste 2500 de cursanți au absolvit cursurile la distanță (on-line) și sesiunile intensive de training în diverse universități / centre universitare ale României, precum: Arad, Brașov, București, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Târgoviște, Timișoara s.a. Chiar și numeroși profesioniști, manageri sau experți originari din România, care lucrează în alte țări din UE sau Canada și Statele Unite, au studiat în cadrul programelor CIO-SUERD, în special cei motivați să-și completeze formarea profesională/științifică pentru a înțelege mai bine și a activa în cadrul proiectelor sau programelor cu finanțare europeană, de tipul cooperării transfrontaliere și transnaționale, în special.

Aceștia formează Rețeaua Națională a Ofițerilor / Comisarilor Dunăreni, constituită încă din toamna anului 2015, la Palatul Parlamentului.

Cursuri online

Cursurile se desfășoară în sistem online (la distanță), pe o platforma de e-learning (învățare prin intermediul unei platforme internet) și sunt prezentate sub forma unor module, care pot fi descărcate și parcurse în ritm propriu, în funcție de timpul alocat cursului și puterea de acumulare a materialelor prezentate. Absolvenții cursului vor avea în continuare acces la modulele de curs, precum și la alte materiale noi, care vor fi încărcate pe platformă, în mod periodic.

Sesiuni live

Sesiunile intensive de informare și training, cu prezență fizică (live), se desfășoară în mod periodic, cu sprijinul partenerilor și speakerilor invitați, pe teme de interes comun din domeniul finanțărilor europene. La finele sesiunilor, cursanții primesc Diplome de Participare, eliberate de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei.

Înscrieri deschise!

Înscrierile se fac în baza completării și transmiterii Formularului de Înscriere, conform principiului
„Primul venit-primul servit”, iar pentru înscrierea timpurie (Early-Bird) se oferă un discount special.

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD)
c/o EUROLINK-Casa Europei

Mobil: 0723670987
E-mail: ciosuerd@gmail.com ; ciosuerd@houseofeurope.ro