Selectează o Pagină

Oferta integrată de expertiză și suport

pentru aplicarea PNRR

prin Rețeaua PROFEX

 

Rețeaua Națională a

Promotorilor, Facilitatorilor și Experților CIO-SUERD

”Singura cale de a prezice viitorul este să îl construiești”
Peter Drucker – ”On Leadership” (2009)

Agendă pentru o vacanță activă 2022

Demarează stagiunea estivală a Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” (CIO-SUERD)

 

Vestea cea bună este că s-a reușit încheierea negocierilor pentru operaționalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, iar primele 2,6 miliarde de euro vor putea începe să fie cheltuiți în perioada imediat următoare.

Plecând de la această premisă pozitivă, toate instituțiile publice, ca și companiile private, inclusiv IMM și ONG-uri, au șansa să acceadă finanțări în mare parte nerambursabile, estimate de către MIPE la o valoare totală de 98 miliarde euro.

Spre a veni în întâmpinarea acestor oportunități de finanțare și de carieră profesională, vă invităm să profitați de oferta diversificată a Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat și cu amabilul sprijin al Academiei Române (2012):

 1. în perioada iulie-august 2022, sunt deschise înscrierile la programul de formare, certificare și ghidaj personalizat în format online – asincron, anume disponibil în orice moment de către cursanți, însoțit de un pachet de beneficii-BONUS încă șase luni după absolvire:

 

 

 1. Prin Rețeaua Națională PROFEX a Promotorilor, Facilitatorilor și Experților, înființată în anul 2012, se oferă membrilor sau altor parteneri potențiali interesați consiliere și sprijin practic pentru depunerea proiectelor, în special în cadrul PNRR, cu numeroase apeluri ce vor fi deschise în mod accelerat în cursul acestei veri.

 

 1. Prin DIGITAL UPGRADE PROJECT, sunt furnizate oportunități și soluții inteligente pentru creșterea vizibilității organizației în toate componentele utile: webdesign, social media, conținut site/blog, SEO, mentenanță, PR și comunicare, traduceri în diverse limbi străine, parteneriate extinse și interconectare cu diverse rețele europene. NB: Pre-evaluarea și setul de sugestii și recomandări sunt oferite gratuit!

 

 1. Asistență personalizată și perfecționare, oferită de coordonatorul programului Prof. Asoc. Sever AVRAM, în cunoașterea limbilor franceză, engleză, spaniolă, italiană și română pentru expați

Toate programele și inițiativele sunt subsumate sistemului lifelong learning promovat și recomandat de UNESCO Institute, cât și de Consiliul Uniunii Europene (2018).

Înscrierile se fac in baza Formularului de Înscriere, conform principiului „Primul venit-primul servit”, până cel târziu în data de 10 august 2022. Pentru înscrierea timpurie (”Early-Bird” – 5 august 2022) se acordă un discount special. Pentru grupuri mai mari de 4 persoane înscrise la curs se pot acorda reduceri suplimentare.

Pentru informații suplimentare și înscrieri, rugăm consultați linkurile indicate sau contactați-ne la tel: 0726.375.855 sau e-mail: ciosuerd@gmail.com .

Pentru conformitate,
Secretariatul Tehnic CIO-SUERD

Clubul Rețelei Naționale PROFEX

Clubul Rețelei Naționale PROFEX oferă un cadru informal, stimulativ care grupează, atât din sectorul public, cât și din mediul privat, pe cei mai motivați și implicați experți, consultanți, manageri, lideri ONG, cercetători și tineri.

În data de 5 mai 2022, la București, va avea loc un nou Atelier de Lucru ”Școala Banilor Europeni”, În contextul marcării Zilei Orașelor și Regiunilor și a Consiliului Europei.

Cu această ocazie va fi lansat public noul program de formare, certificare și ghidaj, intitulat ”Expert UE în Managementul Serviciilor Comunitare Integrate de Asistență Socială”, în colaborare cu Departamentul de Consiliere și Sprijin pentru Furnizarea Serviciilor de Asistență Socială (SAS) al Fundației EUROLINK-Casa Europei.

În cei aproape 10 ani de funcționare, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect de internaționalizare a educației fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei – Membră European Network for Education & Training (EUNET) în parteneriat cu Academia Română (2012), a inițiat și implementat o serie largă de activități de formare, consiliere și certificare a reprezentanților sectorului administrației publice, în sistem flexibil, online, recunoscute și pe plan european, conform metodei ”Lifelong Learning”, promovată în mod pro-activ de Institutul UNESCO (Hamburg) și Uniunea Europeană.

În următorii trei ani, Planul European pentru Redresare și Reziliență, declanșat ca răspuns la criza sanitară și economicp, a deschis și la noi, prin PNRR, șansa unui generos sprijin financiar și în favoarea modernizării prin ”digitalizare transformativă” și ”tranziție verde” într-o gamă de domenii extrem de cuprinzătoare, incluzând: mobilitatea și regenerarea urbană, valorificarea patrimoniului cultural-artistic, reformarea educațională și a cercetării-inovării, cât și la nivel al serviciilor sociale furnizate în special grupurilor tot mai vulnerabile.

În virtutea succesului de care s-a bucurat această inițiativă, organizatorii au decis să revitalizeze PROFEX  – Rețelei Naționale a Promotorilor, Facilitatorilor și Experților CIO-SUERD, drept o platformă de informare, conștientizare și interacțiune profitabilă în beneficiul implicării și cooptării concrete și consistente în procesul de implementare al mecanismului de redresare și reziliență UE, în special prin PNRR și Pactul Ecologic European și celelalte programe complementare cu finanțare nerambursabilă.

 

Printre Beneficiile-Cheie oferite membrilor se numără în principal:

 • Listarea în Registrul Național al Rețelei PROFEX a cursanților certificați, inclusiv a celor din diaspora motivați să colaboreze, din sectorul public și mediul privat/ONG, precum și transmiterea solicitărilor exprese de consultanță/consileire din partea altorpartenerri / beneficiari potențiali de finanțare.
 • Redactarea Scrisorii de Recomandare Oficială din partea CIO-SUERD.
 • Consiliere personalizată pentru cei care activează sau doresc să devină experți în cadrul PNRR.
 • acces la Sistemul de Alertare Rapidă referitor la implementarea PNRR (”EARLY WARNING PNRR”) asupra noutăților și chestiunilor-cheie legate de derularea procesului de aplicare a Mecanismului UE de Redresare și Reziliență prin PNRR.
 • participarea gratuită la Atelierele Clubului Rețelei PROFEX dedicate oportunităților profesionale și de finanțare prin networking, informare și loby inter-instituțional.

Astfel, este furnizată în mod ritmic și sistematic informarea și ghidarea permanent actualizată asupra stadiului de implementare la nivel decizional a proiectelor și reformelor incluse în cadrul PNRR, cu specificitatea proprie a fiecărei linii de finanțare PNRR.

Considerăm că prin apelul la acest Pachet de Soluții și Oportunități propus și prin consultări și lobby inter-instituțional, atât cu Comisia Europeană, cât și cu societatea civilă, performanța palpabilă pe termen mediu și lung a transformărilor vizate va fi atinsă în mod concret și în ritmul alert impus de calendarul extrem de strâns al fondurilor disponibile.

EARLY WARNING PNRR

În sprijinul membrilor afiliați Rețelei Naționale PROFEX și cursanților CIO-SUERD, între Beneficiile-Bonus am inclus, în mod special, accesul la Sistemul de Alertare Rapidă asupra noutăților și chestiunilor-cheie legate de derularea procesului de aplicare a Mecanismului UE de Redresare și Reziliență prin PNRR.

Cursanții și absolvenții care se certifică, prin cursurile CIO-SUERD, în domenii interdisciplinare în regim online și în sistem Lifelong Learning, primesc în exclusivitate Buletinul de Informare și Consiliere editat de CIO-SUERD. Deja în toate cele 27 State Membre, inclusiv în România, se esimte puternic nevoia atragerii și formării de experți care să poată face față la cerințele calitative și calendarul extrem de strâns al apelurilor de proiecte.

Sumarul numărului inaugural (martie 2022) include:

 • Lansarea primului apel pentru proiecte de microelectronică
 • Chestiunea aplicării reformelor fiscale preconizate în cadrul PNRR
 • Finanțarea construcției spitalelor regionale prin PNRR – între deziderate și stadiul actual al alocărilor Comisiei Europene
 • Finanțarea sistemului sanitar prin PNRR stârnește noi controverse la nivel politic
 • Spinoasa problemă a aplicării planului național privind preveirea abandonului școlar timpuriu
 • Sectorul infrastructurii de transport – în centrul unor divergențe de opinie în Parlament
 • Reformarea sistemului de pensii prin PNRR – neclarități și controverse referitoare la o posibilă reexaminare a prevederii alocărilor aferente sistemului public de pensii
 • Înființarea unui Comitet de Monitorizare a PNRR în România
 • BNR dezvăluie situația sumelor alocate până acum pentru PNRR

EARLY WARNING PNRR

Sumarul numărului al doilea (aprilie 2022) include:

 • Aspecte controversate încă privind avizarea Planului Operațional privind Implementarea PNRR
 • Lansarea platformei pentru depunerea proiectelor PNRR
 • Campionii absorbției de fonduri pentru redresare și reziliență pe plan european
 • Care este stadiul actual al plăților PNRR în România?
 • Relansarea procedurii de achiziții publice pentru autostrada Lugoj-Deva
 • Renovarea clădirilor pentru prevenirea riscurilor seismice prin PNRR
 • Finalizarea listei obiectivelor turistice, recunoscute sub auspiciile UNESCO, din cadrul Rutelor Culturale Europene
 • Al doilea Atelier de Lucru al Clubului Rețelei Naționale PROFEX

EARLY WARNING PNRR

Sumarul numărului al treilea (mai 2022) include:

 • Expert UE în Managementul Serviciilor Comunitare Integrate de Asistență Socială & Medicală
 • Noi lansări de apeluri și instituirea unor scheme naționale PNRR
 • Chestiuni potențial problematice privind ritmul aplicării PNRR
 • Modernizarea infrastructurii de transporturi a României continuă să rămână în centrul atenției Comisiei Europene
 • Propunerea instituirii a 4 micro-regiuni finanțate prin ITI – instrumentul de investiții teritoriale integrate
 • Evaluare guvernamentlă pozitivă privind îndeplinirea obligațiilor asumate în raport cu Comisia Europeană
 • Al treilea Atelier de Lucru al Clubului Rețelei Naționale PROFEX

DIGITAL UPGRADE PROJECT:

Oportunități și soluții post-pandemie pentru creșterea atractivității organizației / companiei 

În acest sens, este oferită din nou oportunitatea afilierii organizațiilor și instituțiilor interesate la Parteneriatul Strategic din cadrul DIGITAL UPGRADE PROJECT, adresat în special entităților de diverse tipuri din sectorul public, mediului de afaceri și organizațiilor societății civile.
În scopul pregătirii procesului de transformare digitală organizațională, propunem furnizarea unui audit gratuit al prezenței pe internet, precum și un set de sugestii și recomandări preliminare, incluzând: social media, SEO, asistență tehnică, PR și comunicare instituțională, acces la parteneriate/platforme extinse, interconectare cu organizații europene în domeniu, consiliere personalizată, precum și certificarea nivelului de transformare digitală, în faza prealabilă accesării proiectelor PNRR sau altor fonduri UE nerambursabile.
Concomitent, în parteneriat cu alte prestigioase instituții sau organizații cu care am colaborat cu succes, putem asigura prin cursurile online CIO-SUERD întărirea expertizei la standarde europene în domenii-cheie precum:

Implementarea Planului de Redresare și Reziliență

Dezvoltare și Inovare Urbană – Smart & Resilient City

Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică (OMD)

Managementul Economiei Circulare și Dezvoltării Durabile

Menționăm pentru grupuri mai mari de cursanți din partea aceleiași instituții se acordă un discount special.

Consiliul Consultativ de Expertiză CIO-SUERD

 • Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu – Prof. Univ. Dr. Habil. Eric GILDER – Coordonator Academic CIO-SUERD
 • Președinte ISOCARP – International Society of City and Regional Planners (Haga) – Dr. Ing. Urb. Pietro ELISEI
 • Director Adjunct Laboratorul de Proiecte Urbane URBASOFIA (Roma-București) – Arh. Dr. Sabina DIMIRIU
 • CED – World Centre of Excellence for Destinations (Montreal) – Prof. Univ. Dr. Francois BEDARD
 • Președinte EUNET – European Network for Education & Training – Richard STOCK
 • Academia Europeană a Dunării – Peter LANGER
 • H64 Blockchain For Growth (Paris) – Jamil BENABDALLAH, Consultant
 • Academia Română, Institutul de Economie Mondială – Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU
 • Universitatea Maritimă din Constanța – Prof. Dr. Gabriel RAICU – Prorector
 • Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală ”CINAQ” – Dr. Georgeta GHEȚE DĂNĂU
 • Academia Română– INCE – Centrul de Biodiversitate – Prof. Asoc. Mădălina ANDREI
 • Consultant IT&C – Ionuț SOCOL, Elmarcont (Iași)
 • Consultant SEO, Gabriel MANEA – StartON Network/Biroul de Imagine
 • Knowledge Management Specialist – Prof. Sandu ZAMFIRESCU – Secretar General EUROLINK-Casa Europei
 • Coordonator General CIO-SUERD – Prof. Asoc. Sever AVRAM – Președinte Executiv EUROLINK-Casa Europei
Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD)
c/o EUROLINK-Casa Europei
Mobil: 0723670987
E-mail: ciosuerd@gmail.com