Selectează o Pagină

Catedra Internațională Onorifică „Jean BART”
în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării
CIO-SUERD

Mini Executive MBA (în limba engleză):

Diplomație Internațională în contextul Digitalizării Transformative

PROGRAM ONLINE ÎN LIMBA ENGLEZĂ!

Catedra Internațională Onorifică „Jean BART” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării  

Afilieri și parteneriate ale programului:

  • Consiliul Consultativ SUERD – Ministerul Afacerilor Externe
  • Consiliul Orașelor și Regiunilor Dunării  (CoDCR – Viena / Ulm)
  • European Network for Education & Training (EUNET – Bonn)
  • Fundația Universitară a Mării Negre – Academia Română / Rețeaua EUROMED

Această inițiativă de internaționalizare a educației a demarat încă din anul 2012, sub inspirația și ghidajul E.S. Ambasador Liviu BOTA, Ex-Secretar General Adjunct ONU și a ocazionat de-a lungul timpului o inter-cooperare europeană și internațională pro-activă cu marcante personalități, dintre care exemplificăm: 

  • Prof. Francois BEDARD – Director World Centre for Excellence of Destinations (CED, Montreal)
  • Olivier DUPUIS – Ex-Membru al Parlamentului European
  • Peter FRIEDRICH – Ex-Ministru al Integrării Europene, Landul Baden Wurttemberg
  • Dr. Ion IFRIM – Institutul de Cercetări Juridice – Academia Română
  • Peter LANGER – Comisar European Dunărean – CoDCR
  • Joaquim Pinto da SILVA – European Citizen Action Service (ECAS, Bruxelles)
  • Dana SPINANT – Director Comisia Europeană
  • Richard STOCK – Președinte EUNET / Centrul European Robert Schuman
  • Petra SZAVICS – Horizon 2020, Comisia Europeană
  • Emeric Florin ȘAGHI – Ministru Plenipotențiar – MAE
  • Dr. Cristian ȘTEFAN – Universitatea din Humboldt / DXC Technology

Această inițiativă de internaționalizare a educației a demarat încă din anul 2012, sub inspirația și ghidajul E.S. Ambasador Liviu BOTA, Ex-Secretar General Adjunct ONU și a ocazionat o inter-cooperare europeană și internațională pro-activă cu marcante personalități, dintre care exemplificăm: 

  • Prof. Francois BEDARD – Director World Centre for Excellence of Destinations (CED, Montreal)
  • Olivier DUPUIS – Ex-Membru al Parlamentului European
  • Peter FRIEDRICH – Ex-Ministru al Integrării Europene, Landul Baden Wurttemberg
  • Dr. Ion IFRIM – Institutul de Cercetări Juridice – Academia Română
  • Peter LANGER – Comisar European Dunărean – CoDCR
  • Joaquim Pinto da SILVA – European Citizen Action Service (ECAS, Bruxelles)
  • Dana SPINANT – Director Comisia Europeană
  • Richard STOCK – Președinte EUNET / Centrul European Robert Schuman
  • Petra SZAVICS – Horizon 2020, Comisia Europeană
  • Emeric Florin ȘAGHI – Ministru Plenipotențiar – MAE
  • Dr. Cristian ȘTEFAN – Universitatea din Humboldt / DXC Technology

Mini Executive MBA (în limba engleză):

 

Expert în Diplomație Internațională în contextul Digitalizării Transformative

 

Context

În urma răsunătorului scandal diplomatic și economic internațional declanșat de Wikileaks (2006), precum și, ulterior, a celui reprezentat de Cambridge Analytica (2014), a avut loc o serie de dramatice transformări la nivel global în ceea ce privește structura și modul de operare al diplomației și relațiilor internaționale.

Din ce în ce mai pregnant și presant, Social Media, în special prin Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, au produs efecte cât se poate de palpabile asupra evenimentelor la nivel național și internațional, îndeosebi în Statele Unite și Marea Britanie. Odată cu extensia fenomenului Fake News, cu reverberații atât de extinse și brutale la nivel global, s-a dovedit din ce în ce mai dificil de operat diferența dintre evenimente reale și cele manipulative sau complet false. 

Noul program de tip Mini Executive MBA își propune să se raporteze la cerințele piețelor globale cu focalizare specială pe domeniile diplomației, afaceri internaționale, securitate și comunicare la nivel global. Implementarea și asigurarea unui management performant referitor la interacțiunea dintre sectoarele public și privat pe mapamond impune tot mai mult dezvoltarea înțelegerii și dobândirii unor competențe și abilități specifice.

 

Cui ne adresăm?

Programul de medie durată desfășurat online se adresează atât studenților din anii terminali, cât și absolvenților, masteranzilor sau altor experți care țintesc să-și fixeze reperele de bază ale acestei abordări inter-disciplinare cu scopul practic de a-i pregăti pentru etapele viitoare de studiu și carieră profesională în contextul mondial evolutiv actual.

Care sunt componentele-cheie vizate?

  • Fundamente, proceduri și bune practici ale diplomației internaționale în secolul XXI

– accentul cade pe aspectele esențiale cu care trebuie să se înarmeze un diplomat modern și pe abilitățile și cunoașterea implicate de evoluția sa ca diplomat la nivel internațional

– alte teme abordate se referă în principal la concentrarea pe schimbările de atitudine și acțiune în contextele aplicative impuse de cadrul actual pe baza noilor modele și roluri instituționale în plină evoluție interactivă

  • Noi perspective și mecanisme ale comunicării culturale globale

– familiarizarea și aplicarea în practică a metodelor de evaluare și combatere a controverselor, tensiunilor și conflictelor ce decurg dintr-o comunicare transculturală ineficientă

  • Structura și evoluția digitalizării

– abordarea se axează pe creșterea importanței componentei digitale pe arena politică internațională, în viața economică și diplomație în funcție de schimbările masive din societate și în relațiile dintre state și proprii cetățeni.

  • Elemente-cheie ale diplomației economice și de afaceri

– în centrul atenției se află conceptele și evoluțiile referitoare la capacitatea de evaluare și interacțiune dintre comunitățile de business și guverne, precum și a consecințelor rezultate din influența ONU Global Compact

Mod de desfășurare

Următoarea serie a programului este programată să se deruleze, în mod flexibil, în una din modalitățile:

  • On-line/hibrid, în sistem asincron/prin video conferință, în funcție de programul de lucru/disponibilitatea participanților, prin intermediul unei platforme educaționale (Moodle), accesibilă oricărui cursant în mod personalizat;
  • Fizic (bilunar), la sediul organizației doritoare, pentru un grup de minim 8 cursanți.

Programul este structurat, conform stilului adoptat de academiile sau acceleratoarele de cunoaștere/afaceri, într-o proporție de 2/3 aspecte practice și procedurale și 1/3 aspecte teoretice complementare temei-cheie alese în carieră. În mod concret, aceasta înseamnă că se armonizează cu sistemul recomandat de Asociația Europeană pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, pe o durată de 120 de ore, incluzând și evaluarea și consilierea personalizată live sau online (la cerere) din partea mentorilor cursului.

Organizatorii oferă, la pachet, componentele de formare-certificare-Scrisoare de Recomandare și ghidaj până la obținerea succesului scontat, în mod personalizat de către fiecare cursant.

Prima întâlnire are loc, în mod gratuit și opțional, în vederea clarificării problemelor existente înainte de participarea propriu-zisă la program.

Evaluarea constă în realizarea unui proiect diplomatic de succes. Cursanții se acomodează cu elementele de bază ale unui plan de cercetare, colectare și analiză a datelor și redactarea unui raport final, în strânsă legătură cu temele-cheie practice, etice și filosofice. Evaluarea constă în producerea unei mici teme de cercetare personală într-un domeniu relevant al diplomației, sub ghidajul coordonatorului, ca punct de plecare pentru viitoarea carieră.

Oportunități și cariere profesionale actuale pentru absolvenți:

  • International Diplomat – Expert in Politics, Trade or Consular Services – EU External Action Service, diplomatic embassies and missions, bilateral chambers of commerce
  • Intelligence Specialist in EU or at global level: EUROPOL, EUROJUST, FRONTEX, United Nations Organisation, International Monetary Fund, European Cyber Crime Centre, GRID etc.
  • Political Analyst – analysis, advice, forecasting new trends
  • Lobbyist – monitoring, research and analysis of legislation, reaching out to policy and decision makers
  • Communication Specialist in non-profit international organisations: Red Cross, WWF, Green Peace, World Vision, ECOSOC Network etc.

Organizatori

 

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei și fondat în parteneriat cu Academia Română (2012).

 

Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” – Departamentul de Training – CLDR, membră a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării.

 

Coordonator General: Sever AVRAM, Comisar Regional Dunărean – CoDCR 

Certificare

 

Programul desfășurat online este un curs de tip post-universitar, care se încadrează și în conceptul Uniunii Europene de tip ”lifelong learning”, promovat prin Centrul pentru Inovare și Dezvoltare la Distanță. Cursurile se desfășoară online, în limba engleză.   

 

Participanții primesc, în urma evaluării finale, Certificat de Absolvire ”Expert în Diplomație Internațională în contextul Digitalizării Transformative” cu Anexa detaliată a modulelor și modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internaționala Onorifică „Jean Bart” CIO-SUERD, proiect fondat de Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu INCE – Centrul de Biodiversitate „Acad. David DAVIDESCU” al Academiei Române, instituție de învățământ care alături de Ministerul Educației este abilitată prin lege să organizeze cursuri de formare de tip post-universitar și alte studii strategice avansate. Conform reglementărilor educaționale în vigoare, prin Legea nr 596/2001, Academia Română, prin cele 30 de institute naționale de cercetare, este abilitată să organizeze atât studii avansate academice, cât și școli doctorale/post-doctorale, care să fie astfel recunoscute și pe plan european.

 

Parteneri Media

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio7, Juridice.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Opinia Națională, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.

Înscrieri

Înscrierile se fac in baza Formularului de Înscriere, conform principiului "Primul venit-primul servit", până cel târziu în data de 10 ianaurie 2025. Pentru înscrierea timpurie (”Early-Bird” - cu achitarea contribuției bănești până în data de 30 decembrie 2024) se acordă un discount special. Pentru grupuri mai mari de 4 persoane înscrise la curs se pot acorda reduceri suplimentare. 

Detalii suplimentare pot fi solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: ciosuerd@gmail.com ori telefonic la numărul: 0723670987.

Înscriere timpurie

Discount accesibil, în funcție de programul ales

Avantaje Speciale

  • 6 luni liber acces la platformă
  • recomandare profesională
  • colaborare sau internship-uri
  • consiliere pe proiect
  • Ghidaj personalizat până la angajare sau continuarea studiilor

75%

dintre absolvenți au recomandat

programele CIO-SUERD,

aceștia obținând astfel reduceri sau

beneficii suplimentare

Simplu, flexibil, eficient

Peste 2500 de cursanți au absolvit cursurile la distanță (on-line) și sesiunile intensive de training în diverse universități / centre universitare ale României, precum: Arad, Brașov, București, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Târgoviște, Timișoara s.a. Chiar și numeroși profesioniști, manageri sau experți originari din România, care lucrează în alte țări din UE sau Canada și Statele Unite, au studiat în cadrul programelor CIO-SUERD, în special cei motivați să-și completeze formarea profesională/științifică pentru a înțelege mai bine și a activa în cadrul proiectelor sau programelor cu finanțare europeană, de tipul cooperării transfrontaliere și transnaționale, în special.

Aceștia formează Rețeaua Națională a Ofițerilor / Comisarilor Dunăreni, constituită încă din toamna anului 2015, la Palatul Parlamentului.

Cursuri online

Cursurile se desfășoară în sistem online (la distanță), pe o platforma de e-learning (învățare prin intermediul unei platforme internet) și sunt prezentate sub forma unor module, care pot fi descărcate și parcurse în ritm propriu, în funcție de timpul alocat cursului și puterea de acumulare a materialelor prezentate. Absolvenții cursului vor avea în continuare acces la modulele de curs, precum și la alte materiale noi, care vor fi încărcate pe platformă, în mod periodic.

Sesiuni live

Sesiunile intensive de informare și training, cu prezență fizică (live), se desfășoară în mod periodic, cu sprijinul partenerilor și speakerilor invitați, pe teme de interes comun din domeniul finanțărilor europene. La finele sesiunilor, cursanții primesc Diplome de Participare, eliberate de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei.

Înscrieri deschise!

Înscrierile se fac în baza completării și transmiterii Formularului de Înscriere, conform principiului
„Primul venit-primul servit”, iar pentru înscrierea timpurie (Early-Bird) se oferă un discount special.

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD)
c/o EUROLINK-Casa Europei

Mobil: 0723670987
E-mail: ciosuerd@gmail.com ; ciosuerd@houseofeurope.ro