Selectează o Pagină

După o perioadă de mai bine de patru ani, de dezbateri referitoare la modul de organizare și implementare a sistemului de Management al Destinațiilor de Ospitalitate (OMD), la finele anului trecut, Ministerul Turismului și Antreprenoriatului a anunțat oficial un termen, până în decembrie 2023, pentru prezentarea strategiilor de marketing turistic și cultural al destinațiilor și a planurilor de acțiune aferente, finanțabile atât prin taxa de turism, cât și prin alte instrumente financiare județene, naționale sau europene.

În calitate de Reprezentanță pentru macroregiunea SUERD a World Centre for Excellence of Destinations (CED, membru afiliat al Organizației Mondiale a Turismului – UNWTO), venim în întâmpinarea nevoilor stakeholderilor / comunităților Dvs. prin organizarea unei Misiuni de Consiliere și Sprijin, pe care le oferă în mod gratuit celor motivați de elaborarea acestor documente și participarea la noile OMD-uri ce se vor crea în actualul format.

În acest sens, menționăm că deja la nivel internațional, din anul 2017, CED a reușit să finalizeze un set de instrumente (SMED), adoptate și omologate și de către UNWTO, prin care poate fi măsurată eficiența managementului unei destinații, în special în vederea formulării și declanșării unor ”intervenții strategice”, atât la nivel decizional, cât și investițional pe teritoriul unei întregi destinații turistice-culturale:

  1. Diagnostic Tool:identificarea și conștientizarea nevoilor proprii de dezvoltare
  2. Tool of Progress:constatarea progreselor realizate în cursul exercitării programului managerial
  3. Tool of Management:monitorizarea și controlul aplicării acțiunilor de tip follow-up
  4. Tool of Collaboration:procesul de coordonare de tip colaborativ
  5. Tool of Market Positioning:măsurarea poziționării pe piața liberă a industriei de ospitalitate
  6. Tool of Comparative Analysis:compararea statistică și calitativă cu alte destinații competitive
  7. Communication Tool:capacitatea de comunicare cu vizitatorii destinației și cu organismele media

Vă propunem ca demersul comun să se desfășoare, în funcție și de disponibilitatea Dvs., în zona Dvs. de interes sau/și la București, în perioada 18-24 februarie 2023. În același cadru, în afara formării respective, va fi prezentat și Programul de Formare on-line: Promotori și Experți UE în Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică de Excelență (OMD), organizat de Reprezentanța CED la București, cu sprijinul Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect coordonat de Fundația EUROLINK-Casa Europei și fondat în parteneriat cu Academia Română (2012).

În vederea transmiterii speratei expresii de interes din partea instituției Dvs., cât mai curând posibil, vă stăm la dispoziție telefonic cu alte detalii  pe care le considerați utile: 0723.670.987.

Pentru conformitate,

Prof. Asoc. Sever AVRAM

Coordonator General CIO-SUERD

Prof. univ. François BÉDARD

Director General CED / Universitatea din Quebec, Montreal