Selectează o Pagină

 

Invitație-Anunț de Presă

 

Recent, Catedra Internațională ”Jean Bart” (CIO-SUERD), platformă de internaționalizare a educației, lansată în parteneriat și cu amabilul sprijin al Academiei Române (2012), s-a implicat tot mai intens, în urma desfășurării Forumului ESG la nivel central-est european (4 mai 2023), în activarea și concertarea eforturilor privind atingerea cerințelor imperative referitoare la guvernanța corporativă a sustenabilității – ESG, ca parte-cheie a transpunerii Strategiei de Dezvoltare Durabilă, atât la nivel UE, cât și național.

Începând din acest an, după cum se știe, colectarea și cercetarea datelor referitoare la procesul de decarbonizare și întrunire a noilor standarde de sustenabilitate socială și de guvernanță corporativă au devenit obligatorii la nivelul tuturor Statelor Membre, data limită pentru transmiterea raporturilor independente de audit fiind iunie 2024.

În acest sens, eforturile de informare, conștientizare, networking și lobby instituțional merită în mod radical intensificate pentru a cuprinde atât aprobarea noilor proiecte de investiții ale companiilor cu peste 250 de angajați, active în România, cât și pentru băncile sau alte instituții financiar-bancare care vor mai acorda credite doar în baza îmbunătățirii luptei contra schimbărilor climatice, precum și întrunirii noilor condiții de dezvoltare/inovare, prevăzute inclusiv prin PNRR și cele patru directive și regulamente EU, la care România este efectiv parte. Altfel spus, transformările necesare strâns legate de digitalizarea transformativă, precum și de tranziția verde a mediului de business impun de urgență modalități pro-active de formare, certificare și ghidaj, care să ateste atractivitatea și competitivitatea investițională în oricare dintre obiectivele economice și sociale din România.

În acest spirit, preluând recomandările și întregul sistem internațional UNESCO ”Lifelong Learning”, am extins recent campania inițiată de Catedra Internațională ”Jean Bart” plecând de la programul mini Executive MBA denumit ”Expert & Consultant UE în Managementul Guvernanței Sustenabilității (ESG) – Dezvoltare Durabilă”, desfășurat online sau/și live-hibrid, în funcție de solicitările grupelor de cursanți. Specificul complet aparte este că toți cei care se alătură acestei campanii se bucură, în paralel, de beneficiile BONUS incluse în oferta integrată a Rețelei Naționale PROFEX, ce grupează diversele categorii de promotori, facilitatori și experți în beneficiul dezvoltării macroregionale UE în care se situează și România.

Coordonarea academică este asigurată de Prof. univ. dr. habil Eric GILDER, iar coordonarea generală CIO-SUERD – Senior Trainer Sever AVRAM.

Noua serie a programului se derulează condensat în perioada lunilor mai-iulie 2023, potrivit formulei alese de participanți, și se soldează cu Certificat de Absolvire, însoțit de Anexa de Studii și Scrisoarea de Recomandare din partea organizatorilor. În paralel, pe siteul CIO-SUERD – http://ciosuerd.houseofeurope.ro  – puteți consulta lista și altor programe de formare-certificare complementare, precum Executive MBA Fast Track Programme ”Manager de proiecte europene în stil remote și hibrid”, primul program destinat formării accelerate atât a profesioniștilor, cât și a tinerilor antreprenori/inovatori.

Înscrierile se fac în baza Formularului de Înscriere de pe site, conform principiului „Primul venit-primul servit”, până cel târziu în data de 25 mai 2023. Pentru grupuri mai mari de 4 persoane înscrise la curs se pot acorda reduceri suplimentare. Detalii tehnice utile pot fi solicitate și Secretariatului Tehnic prin e-mail: ciosuerd@gmail.com ori telefonic la numărul: 0723670987.